2013. november 04., hétfő 10:33

EUR/HUF

Értékelés:
(0 szavazat)

Oldalazó kereskedés opció.

A forex piacon is élvezheted az opciós kereskedés elĹ‘nyeit, mint pl. iránymentes kereskedés, stopmentes kereskedés, korlátozott kockázat, extra bevétel, stb.

Sok olyan FX kereskedĹ‘t ismerek, aki azután vált sikeressé az FX piacon miután megismerte az opcióban rejlĹ‘ lehetĹ‘ségeket. Ugyanis a piaci kereskedés nem csak arról kell szóljon, hogy valami long vagy short és take profit vagy stop loss. Ha opciókkal kombinálod az FX kereskedést, akkor képes leszel fedezetten opciót kiírni, extra bevételre szert tenni, stop nélkül kockázatot kezelni, oldalazó trendeket lekereskedni, stb.

EUR/HUF oldalazó stratégia

Íme egy aktuális példa az EUR/HUF sáv profitabilitására, amit természetesen csak opcióval lehet lekereskedni. A példa és az árazás 2013.10.28-án készült. Ezen az ábrán egy oldalazó kereskedést mutatok be.

 

Azaz ha az árfolyam 288 és 298 között mozog (zöld vízszintes vonalak) 30 napon belül (piros függĹ‘leges vonal), akkor az 1 lotra kiírt sáv prémiuma 80.000 HUF. Természetesen ha az ár megközelíti bármelyik lábat, meg kell tenni a szükséges átalakításokat. Ezeket is megtanuljuk az Opciós Oktatáson, mert piaci helyzettĹ‘l függĹ‘en legalább 6-8 átalakítást lehet eszközölni egy ilyen stratégia esetében, attól függĹ‘en, hogy mik a további kilátások (idĹ‘, volatilitás, trend, ár, stb). A prémiumot kétféleképpen lehet növelni: range szűkítése, idĹ‘táv növelése. Azt, hogy mikor és melyiket érdemes, szintén az oktatáson fogjuk átvenni.

Az opciókban az a szép, hogyha egyszer megérted, bármilyen piaci instrumentumra tudod alkalmazni. FX piacon a likviditás ugyan elég változó és a Bid/Ask is többnyire szélesebb mint más termékek esetén, azonban van néhány olyan jól használható stratégia, amit ennek ellenére is sikeresen lehet rajtuk alkalmazni (ld. fent).

 

További információ a www.opcioguru.com oldalán.