2016. április 01., péntek 09:31

Japán hazavágta a nemzetközi jókedvet, erősödött a jen Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

 

Ma hajnalban tette közzé a japán jegybank az első negyedévre szóló jelentését, mely minden soron alulmúlta a várakozásokat. A jelentés elrontotta a nemzetközi befektetői hangulatot, és erősödött a japán jen árfolyama - Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

 

A dollár-jen árfolyama a heti bázisú grafikonon korábban egy fontos támaszt tört le a 116-nál, mely egy fej és vállak alakzat nyakvonala volt. A soron következő, meghatározó támasz 110-nél húzódik, mely még nem került tesztelésre. A fej és vállak hosszabb távú, alakzati célárfolyama pedig ennél is lejjebb, 107 környékére mutat. Mindenképpen izgalmas lesz a következő hetek mozgása, mivel a japán jegybank a 110-es szintnél már beavatkozhat a jen erősödése ellen.

A napi felbontású grafikonon is a jen erősödésének irányába mutat a technikai kép, hiszen a pirossal jelzett, csökkenő trendcsatornában folyik a kereskedés február közepe óta. Az elmúlt napokban tesztelésre került a felső trendvonal, majd lefordult a jegyzés, így most a csatorna alsó trendvonala képez támaszt, mely jelenleg 110,20-nél húzódik.

Összességében tehát továbbra is számíthatunk a jen erősödésére a dollárral szemben, azonban a mozgás hullámzó lehet, nagyobb esésre egyelőre nem kell számítani. 

Napi felbontású grafikon, a jen erősödésének irányába mutat a technikai kép

Heti felbontású grafikon, korábban egy fontos támaszt tört le a 116-nál

 

http://gazdasagtv.hu/​